Ålesundsjenta Lene Kjøde Rabben Kjøde er eneste kvinnelige deltaker under årets Kokk-NM
Over to dager skal 9 norske kokker konkurrere om om å bli Norges representant under Nordisk mesterskap neste år.
23 år gamle Lene Kjøde Rabben kommer fra Ålesund og jobber til daglig ved Brasserie Blanche i Oslo. Hun fikk smaken på kokkekonkurranser i fjor.
– Jeg var med i «Årets grønne kokk 2014» og «Årets masahiro kokk 2014», og det ga mersmak.
Sammen med åtte mannlige ungkokker er hun klare for NM i kokkekunst i Tromsø som arrangere 16. og 17. september. Den siste tiden har gått med til å forberede seg til konkurransen.
Kortreist mat fra Tromsø
– Det har blitt mye terping på alle de små tingene og jeg kjører også igjennom hele menyen. I kokkeverden er lokale råvarer, årstidsmat og kortreist mat den tydeligste trenden. Hovedråvarene i NM er også basert på nordnorske og norske favoritter for forrett og hovedrett.
Forretten skal inneholde minst 60 prosent ishavsrøye fra Sigerfjord, ferske reker fra Nord Norge og Tine lettrømme fra nord, som er laget på kumelk og geitefløte.
Hovedretten skal bestå av minst 60 prosent storfe entrecôtekam med bein samt Gilde kalvetunge.
Desserten skal komponeres på Valrhonas nyeste Grand Cru-sjokolader.
Årets deltakere
Lene Rabben Kjøde er fra Ålesund, men jobber ved Brasserie Blanche i Oslo.
Roghell Chan konkurrerer på hjemmebane; han er fra Fauske, men ansatt ved restauranten De 4 roser i Tromsø.
Simon Engen, bodøværing og medarbeider ved restaurant Bjørk i hjembyen.
Richard Eide Sundal fra Florø, ansatt ved Quality Hotel Expo, Fornebu.
Kåre-André Hjartholm fra Masfjorden som jobber på Brygga 11 på Stord.
Kim Riisem Sitter fra Malvik jobber ved Scandic Hall Hotel i Stjørdal
Emil Thorvik er fra Bærum og ansatt ved Strand Restaurant.
Rolf Arne Jørgensen er født i Levanger, men jobber ved restaurant To Rom og Kjøkken I Trondheim.
Eirik Andreas Mehus fra Nesodden er kokk ved De Fem Stuer Holmenkollen Park Hotell.