Ålesundsjenta Victoria Frostad (22) reiser til Usa i april for å delta i finalen i en internasjonal sangtalentkonkurranse. – Det er en drøm som har gått i oppfyllelse, sier Victoria som håper å overraske med sangvalget.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Det er hurtigmatkjeden Mc Donalds som arrangere konkurransen blant alle sine 400.000 ansatte verden over. – Jeg var litt sent ute med å melde meg på konkurransen, men heldigvis gikk det bra. Det forteller en oppspilt Victoria Frostad.

– Større en Britney

Til daglig jobber hun på Mc Donalds på Amfi Moa, men forteller at hun synger hele tiden. – Da jeg var yngre hadde jeg en drøm om bli større enn Britney og Madonna, ler Victoria, men etter å ha passert 20 år ga jeg egentlig opp musikken. Jeg var med på X-faktor et par ganger og ble blant de 100 beste før jeg røk ut.

Da denne muligheten dukket opp hadde jeg ikke tenkt å melde med på, men ble oppmuntret av venner til å gjøre det. Jeg sendte inn en video av meg seg til hovedkontoret i Oslo. Ut fra disse videoene ble jeg plukket ut som vinneren som skulle til europafinalen i London.

– Kroppen ristet på scenen

Europafinalen ble avviklet i London i oktober med 18 finalister som skulle synge seg gjennom 3 runder. Tilslutt skulle fire artister fra Europa videre til finalen. – Når jeg gikk på scenen i europafinalen i London i oktober, var jeg så nervøs at hele kroppen ristet. Jeg hadde ikke kontroll på føttene mine eller et eneste lem i kroppen, og burde vel strengt tatt gått ut av konkurransen da, ler hun. En av dommerne var veldig oppsatt på at jeg skulle gå videre og det ga meg såpass mye selvtillit at de to siste rundene gikk mye bedre.

Har vokaltrening

De siste månedene har hun hatt ukentlig vokaltrening for å forberede seg på finalen. – Det er arbeidsgiver som betaler og jeg er veldig glad for å muligheten til det før jeg reiser. Jeg møter nok mange gode konkurrenter i finalen. Fra europafinalen kommer de andre deltakerne fra England, Sveits og Ukraina, spesielt hun fra England var veldig flink.

Vil overraske med låt

– Jeg har tenkt mye på valg av låt. Jeg vet at mange av de andre deltakerne vil synge kjente klassikere, men jeg tenker på å overraske med en Ellie Goulding låt. Hun hadde akkurat konsert i Oslo og der var jeg. Det har vært min favorittartist de siste 4 årene, og jeg vil prøve å skille meg ut fra de andre.

Vil vinne

I Orlando, Florida i april møtes 16 finalister fra forskjellige deler av verdern til Finale. – Kjæresten min var med til London og synes ikke det var noe gøy, derfor tar jeg med Maria som er en god venninne jeg jobber sammen med. Jeg går inn til finalen med en holdning om å vinne, sier den uredde ålesundsjenta.

(Dette er videoen Victoria meldte seg på med, sangen starter etter ca 1.30)

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]